Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Orbán - Putyin találkozó Moszkvában 2016.02.16.

2016.02.19

Orbán Putyin találkozó 2016. 02.16.
2016. 2. 17. 16:45|Közélet » Közéleti Hírek

Az évszázad megállapodásának és üzletének nevezte a paksi atomerőmű bővítéséről szóló, Oroszországgal kötött együttműködést Orbán Viktor miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnökkel ez utóbbi Moszkva melletti rezidenciáján szerdán folytatott megbeszélését követően.

A kormányfő az orosz elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az erről szóló nemzetközi vitákat Magyarország indokolatlannak tartja, mivel a két ország a '60-as évek óta működik együtt ezen a téren, és nem tett mást a két fél, mint ezeket meghosszabbította.

Kijelentette: köszönettel tartozunk Oroszországnak, hogy készen állt ennek meghosszabbítására. Putyin elmondta, hogy Oroszország kész maradéktalanul teljesíteni a paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatban vállalt kötelezettségeit.

Minden területen előreléptünk a kétoldalú kapcsolatokban

Minden téren előrelépés következett be a kétoldalú kapcsolatokban Magyarország és Oroszország között. 

A kormányfő kijelentette: csupán a kereskedelem területén tapasztalhattunk visszalépést, amiről azonban nem a két fél tehet.
A miniszterelnök szólt arról, hogy a magyar gyógyszeripar is komoly lehetőségeket kapott Oroszországban, de a magyar jármű- és gépipar is partneri együttműködést alakíthat ki vezető orosz cégekkel.

Szólt annak jelentőségéről is, hogy a Magyarország által felajánlott 200 ösztöndíjat Oroszország időarányosan, vagy annál is gyorsabban tölti fel, mert ez is szolgálja a hosszú távú kapcsolatokat a két ország között.

A magyar gazdaság működésképtelen Oroszország nélkül

Jó orosz-magyar gazdasági kapcsolatok nélkül a magyar gazdaság és a magyar ipar működésképtelen - mondta Orbán.

A kormányfő kialakult politikai szokásnak nevezte, hogy a két ország évente egyszer a legmagasabb szintű találkozón tekinti át együttműködésének kérdéseit. 

Orbán Viktor csodának nevezte a kapcsolatok jó fejlődését, amelyen évről-évre kedvezőtlen környezetben kell javítani, és a siker szerinte a felelősségérzetből fakad.
Kijelentette: Oroszország energiaexportja olyan szorosan kapcsolódik a magyar ipar energiaigényéhez, hogy az szinte szétválaszthatatlan. Közölte azt is: a világpolitika nagy kérdéseiben Oroszország megkerülhetetlen - fogalmazott Orbán Viktor.

Szerző: MTI

KOMMENTEM:
Nem kell törődni a hazug, ármánykodó, viszályt gerjesztő. mások kárán élősködő, vezető nyugati országok propagandáján!

Piros pont az orosz gazdasági együttműködésnek!

Ugyanazt tesszük, mint a fejlett nyugat vezető országai!
A szabad önálló gazdaság, kereskedelem bennünket is ugyanúgy megilletnek!

Eléggé cselédjei, kizsákmányoltjai vagyunk így is a vezető nyugati országoknak!  (Nyilatkozataikban, médiában  szinte természetes módon,  így is gondolják)

Meglátszik ez az éhbért fizető idetelepített beruházásaik fenntartásából! A náluk alkalmazott olcsó magyar vendégmunkások százezreiből!


Uniós független tagországként nem ártunk az UNIós érdekeknek, ha ugyanazt tesszük, amit ők!

Különösen nagyra értékelem az értelmetlen és káros gazdasági szankciók megszüntetésének kilátásba helyezését!

Ezek az intézkedések óriási károkat okoznak nekünk, sőt ellenséges feszültséget okoznak népeink között!

Hazugsággal és jogtalan igényekkel nem vállalunk szolidaritást!  ˙(US és UNIÓs gazdasági szankciók)

Tekintettel Magyarország érdekeire, az orosz piac nagysága, választéka, közelsége felülírja a nyugat velünk vállalt hazug szolidaritását!
megyerimihaly 
      

 

                                                                                        

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.