Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


[b]Magyar Föld nem a kufárok földje![/b]

(De nem is a Kiss Jánosé)

 

Szomorú, hogy a mezőgazdaságban is ugyanaz megtörténhetett, mint a gazdaság más területein! A privatizációval felaprózták, legyengítették a nagy szakmai tudást hordozó ipari bázisokat, Tungsgramm, Biogal, SZIM, Taurus, Ganz, Csepel, Digép, Göcs, stb.!

 

A tömeggyártást képviselő válságágazatok betelepítésével, a hazai ipart, azok kiszolgálására süllyesztették vissza!

Az ipar és élelmiszeripar mindenestől, beszállítóstól, megszűnt, mint magyar önálló gazdaság létezni! Idegen tulajdon a jellemző, kevés, vagy kevesebb magyar érdekeltséggel!

 

Ekeserítő ezt a kiszolgáltatottságot, látni és tapasztalni, elszenvedni! Mert nem azok szenvedik meg akik, maguk is haszonélvezői!

HANEM AZOK, AKIKTŐL ELVETTÉK, ELLOPTÁK EZT A, TULAJDONT, most alamizsnát dobnak nekik, azt is napról napra csökkentik, legszívesebben felszámolnák!

 

Nehezemre esik sokadjára beszélni erről, mert számtalanszor elmondtam, részletesen, pontosan indokolva. A hazugságot, a félrevezetéseket pontosan feltárva!

 

Vidéken a kárpótlási törvénnyel sokan jutottak néhány hektáros földtulajdonhoz, amit meg is tartottak, mert nem akarták elherdálni, de művelni is képtelenek, eszköz és már erő híján is!

Ezek az emberek szinte kivétel nélkül béreltetik földjüket! Arra várnak, hogy ha feloldják az eladási moratóriumot, jó pénzért tudják értékesíteni!

[b]’A Magyar Államnak a Nemzet a Nép érdekeit képviselni kötelessége, hogy a föld, a termőföld ne kerülhessen idegenek tulajdonába!

 

Amire most figyelmeztetnék az a mezőgazdaság „alapanyaga” legfontosabb „termelőeszköze” a nélkülözhetetlen ”tőkéje” a termőföld!

Ennek birtoklásáról lemondani öngyilkosság lenne! Mert ez az élelmünk és az italunk!

És azt is tudomásul kell venni, ha tetszik, ha nem, hogy ez a föld nem a kufárok földje, nem is a Kiss Jánosoké!

Ez a föld a Magyar Nép földje! Ennek a földnek a magyar népet kell szolgálnia!’[/b]

 

A politikában megint elkezdődött a piszkos, aljas marakodás a koncon, az önző kapitalista harácsolás, mint, ahogy ebben a világban megszokott!

Le kell mondani a tulajdon kirekesztő, kizsákmányoló hatalmáról! (A Katolikus egyház álláspontja is megegyezik ezzel) 

Sehova nem vezet, csak a káosz és a bűn világába!

[b]Húsz év bűnös törvényhozóinak hatalma!

Rendszerváltókként Hazugok és Tolvajok! Hazugsággal megtévesztették a népet, ellopták, elosztották az állami és szövetkezeti vagyont!

Nincs vagyonleltár, nem tudnak elszámolni!

A rendszer törvénybe (alkotmánymódosítás) iktatásával, Rablók! Törvénybe foglalták a kizsákmányolás, a tulajdonból való ingyenélés lehetőségét![/b]

 

Rövid gondolatom, egy újságcikk hozzászólásából.

 

[b]’„MI A JÓ?

NEM AZ A JÓ, ami néhány gazdának jó!

NEM AZ A JÓ, ha a flamand, holland, dán, vagy német gazda szaktudással magyarul beszélve, magyar földön gazdálkodik!

NEM AZ A JÓ, ha egy, vagy néhány család (legyenek akár szaktekintélyek is) uralja a település teljes határát, tőkeszegény és támogatásra szorul.

Aki nem tud állandó foglalkoztatásra embereket nagyobb számban alkalmazni, aki csak idény és alkalmi munkásokat foglalkoztat.

NEM AZ A JÓ ha a mezőgazdaság csak az alaptevékenységet tartja a kezében. Növény, gyümölcstermesztés, állattenyésztés!

 

AZ A JÓ, ha a vidék mezőgazdasága tőkeerős, a hatékony termelőeszközökkel olcsón megtermelt javakat, tudja tárolni, tartósítani, feldolgozni, netán még értékesíteni is! Ha több lábon áll, ha a település helyi gondjainak a megoldásában is részt tud venni!

 

AZ A JÓ, ha a vidéki lakosság többségének állandó munkát és megélhetést tud adni! Ha nincs kiszolgáltatva! HA valamit állami szinten támogatni lehet, elsősorban ezt. Mert ez köz és társadalmi érdek is!

 

KINEK VAN EZZEL GONDJA? Mindenki sejti és tudja! Ideje lenne, nyílt kártyákkal kártyázni, nem összevissza hazudozni!’

 

Debrecen 2010-01-19

megyerimihaly (mmihaly23)”

Módosítva 2010. május 02.[/b]

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.