Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nem lehet a NÉP alkotmánya,

2013.01.04

 

Nem lehet a NÉP alkotmánya, amelyből a NÉPET kirekesztik!

Alább a Magyar Hírlap cikke

CÖF: El a kezekkel az alkotmánytól, alaptörvénytől

csizmadia-laszlo--cof-alapito.jpg

 

 

 

 

 

 

 

A A A

MHO

- 2013. január 3., csütörtök

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) mélységes aggodalommal figyeli a „demokratikus ellenzési erők” összejöveteleit, ahol közjogi felhatalmazás nélkül néhány múltbéli levitézlett politikus és álcivil a nép képviselőinek nagy többségével elfogadott Alkotmányát kívánja eltörölni.

 

A szocialisták arra hivatkoznak, hogy az alaptörvénynek nincs társadalmi legitimációja. A CÖF emlékeztetni kíván arra, hogy az Alkotmány elfogadása előtt széles körű társadalmi egyeztetés folyt, amiben a Civil Összefogás Fórum támogatói és szakbizottsága is részt vett, illetve írásban is kifejtette véleményét, s tudomásunk szerint még legalább száz civil szervezet tette ugyanezt. Ezen túl, a CÖF még a választások előtt elkészítette a Társadalmi Szerződés című könyvét, melyben egy új alkotmány-alaptörvény megalkotása mellett érveltünk. E könyvünket – mely számos civil szakmai szervezet tanulmányaiból állt össze – nyilvános keretek között adtuk át a leendő kormány vezető személyeinek. Ennyit a társadalmi támogatottság hiányáról - áll a CÖF közleményében.

Hangsúlyozták, véleményük szerint 1989 után baloldali és liberális erőknek lett volna alkalmuk új alkotmány létrehozására, de nem éltek ezzel a lehetőséggel, így egészen 2011-ig fennmaradt az 1989-es, ideiglenes, toldozott- foldozott alkotmánymódosítás, miközben a közép- és kelet-európai régió minden országában megszülettek az új alkotmányok. A nemzeti és jobboldal 2010-es választásokon aratott kétharmados győzelme minden jogi, politikai és társadalmi alapot megteremtett ahhoz, hogy az új parlamenti többség új alaptörvényt hozzon létre.

Kiemelték: mivel az alaptörvény jogi, politikai és társadalmi értelemben is legitim, ezért azt mondjuk: el a kezekkel az alkotmánytól - alaptörvénytől.

A Bárándy család szocialista és liberális megrendelésre hiába készít új alkotmány-szöveget, az pusztán egy politikai próbálkozás és nem lesz belőle alkotmány.

„Mindezen túl: elfogadhatatlan fenyegetni és nyomást gyakorolni a regisztrációval kapcsolatban az Alkotmánybíróságra. A Parlament előtti tüntetés fenyegetésére csak úgy tudunk reagálni, hogy jelezzük, ha a Békemenet elmegy a Parlament elé, az „új alkotmányozók” oda már nem fognak beférni”- szögezték le.

 

Se jogtechnikai trükközés, se „álcivilek buszoztatása” nem akadályozhatja meg, hogy az Együtt 2014 tiltakozzon a szabad választásokat korlátozó regisztráció ellen - írta közleményében a választói mozgalom.

Az Együtt 2014 szerdán jelentette be, hogy ha az Alkotmánybíróság megsemmisíti az előzetes feliratkozásról szóló törvényi szabályokat, a kormányoldal pedig az alkotmány módosításával válaszol erre, akkor a Parlament elé hívnak tüntetni tiltakozó polgárokat, civil és politikai szervezeteket.
 

„Ma meg is érkezett a kormány válasza - ismét az álcivilek hozták” - közölte a választói mozgalom a Civil Összefogás Fórum (CÖF) csütörtöki közleményére válaszul. A CÖF előzőleg azt írta: elfogadhatatlan fenyegetni és nyomást gyakorolni a regisztrációval kapcsolatban az Alkotmánybíróságra. Kilátásba helyezték, hogy a békemenet is elmegy az Országház elé, az ellenzéki tiltakozók pedig ez esetben "oda már nem fognak beférni".
 

Az Együtt 2014 ezzel kapcsolatban nyomatékosította: se jogtechnikai trükközés, se „álcivilek buszoztatása” nem akadályozhatja meg, hogy tiltakozzanak a szabad választásokat korlátozó regisztráció ellen. Hozzátették, bár a CÖF azt ígérte, decemberben elszámol a Bajnai Gordonnal szembeni kampány költségeivel, ez nem történt meg. Az Együtt 2014 ezért csütörtöki közleményében arra szólítja fel a civil szervezetet, hogy hozza nyilvánosságra elszámolását a „gyűlöletkampányról”.

 

Válasz erre a felháborító CÖF nyilatkozatra

(A békemenet a hazafiságot sértő EU magatartás visszautasításáról szólt, amelyet már akkor igyekeztek összemosni a Fidesz szolidaritással! De, most remélhetően nem dőlnek be ennek az újabb maszlagnak, mert most, itt a Fidesz népellenességéről van szó)

„A nemzeti és jobboldal 2010-es választásokon aratott kétharmados győzelme minden jogi, politikai és társadalmi alapot megteremtett ahhoz, hogy az új parlamenti többség új alaptörvényt hozzon létre.

Kiemelték: mivel az alaptörvény jogi, politikai és társadalmi értelemben is legitim, ezért azt mondjuk: el a kezekkel az alkotmánytól - alaptörvénytől.” (idézet a cikkből)

Mondják a „magyarkodó magyarok”! A CÖF!?

CSAKHOGY! Az a kétharmados többség, a szavazóképes lakosság 55% nak a kétharmada, vagyis a szavazóképes lakosság egyharmadát sem teszi ki!

Törvénybe iktatás előtt, Tehát alapvető kötelessége lett volna, NÉPSZAVAZÁSRA bocsátani!

Ez az „Úgynevezett Alaptörvény” a szavazóképes lakosság egyharmadának a felhatalmazásával preambulumában, NEMZETI HITVALLÁS – nak önkényesen  kinevezett nyilatkozattal, ki akarja zárni, meg akarja semmisíteni, Magyarország egész történelmének negyven éves példa nélkül álló társadalmi és gazdasági fejlődésének történetét!

Hozzá kell még tenni, hogy huszonkét év elteltével, megosztották, kifosztották, kiszolgáltatták a Magyar NÉPköztársaságot! A magyarországi javak birtoklásából kirekesztették a NÉP-et! Tulajdonukat privatizálták, szétkárpótolták, elkótyavetélték! Négymilliós szegénységet teremtettek!

A kiszolgáltatott tömegeket, pedig éhbér ellenében közmunkára vezénylik!

Furfangos demagógiával gúzsba kötik a szabad akaratodat is, akár kizárnak az önkéntes szavazás lehetőségéből is!

-Hatalmuk tudatában a szemedbe hazudnak! Akár ki is nevetnek tehetetlenséged láttán!

Mitől is lenne akkor a MAGYAR NÉP törvényes és jogos alkotmánya, ez az Úgynevezett Alaptörvény?

megyerimihaly

2013 Január o3.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.