Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mégegyszer a paksi bővítés kapcsán

2014.06.28

Mégegyszer a paksi bővítés kapcsán

 Megyeri Mihaly Magyarország ismét áldozatául esik az aljas, hazug politikának! A rendszerváltók hazug szájtépésének köszönhető, hogy most nincs Dunai vízlépcső! Hogy, most a magyar fogyasztó gabcsikovói áramot vásárol! Hogy Magyarország saját elektromos áramfelhasználásának a 40% -t képes előállítani! Aki ma a Paksi bővítést vitatja, az Magyarország ellensége!

Hogy mikor, mennyiért, kivel és hogy, meg kell vitatni! Mérlegre kell tenni az előnyöket és hátrányokat, mihamarább dönteni! Van rá, ha nincs, akkor legyen mód és lehetőség! De véres szájjal ugatni, saját hatalomszerzés miatt az ország érdekeit sárba taposni, az nem más, mint a haza ellensége!

Aki eltűri a közművek, közszolgáltatások magántulajdonú, vagy idegen tulajdonú működtetését, a magyar földek ilyen mértékű tulajdonlását, szintén ellensége a magyar társadalomnak!

A Rendszerváltás megszüntette a jobb és baloldal fogalmát Manapság a politika arra való, hogy előbb mindenféle demagógiával közismertséget , majd pedig természetesen hatalmat és vagyont szerezzen.-------------Jelenleg csak hazug, tolvaj politikusok vannak!

Egy normálisan működő társadalomban, alapvető követelménynek kellene lennie, hogy a közszolgáltatások, és közművek szigorúan állami - társadalmi ellenőrzés és működtetés mellett, köztulajdonban legyenek! 

Nos, ha a Nagymarosi vízi erőmű működne, lehet hogy fölös, akár exportálható villamos energiával is rendelkezne Magyarország!
De még akkor sem lehetne a paksi bővítést a sutba vágni, mert a régiek elavulnak, az újakról, pedig állandóan gondoskodni kell. A létfenntartás folyamatos szükséglet, kielégítése szükségszerű!

A rendszerváltásnak nevezett történelmi visszalépés - liberális szabadosság, magával hozta egy halódó, szükségszerűen hazug dogmákon - ideákon alapuló népbutítással még ideig óráig fenntartható társadalmi rendszer fennmaradását!

Felháborító, hogy társadalmat romlásba taszító hazugságok, butaságok akadályozhatják meg, a progresszív - a társadalom boldogulását szolgáló javak, értékek megvalósulását!

Gondoljuk át! (A dogmák ellentmondást nem tűrő, bizonyítás nélküli, kötelező hittételek, amelyek alapvető eszközei a célok megvalósításának)
A kapitalizmus alapvető dogmája: A tulajdon szentsége!

És minden ebből következik!

A társadalom felépítése a törvények, az emberi viszonyok egyszóval a kapitalista rendszer!

Egy tulajdon alapú rendszer!

A munka alapú társadalmi rendszerrel semmiképpen nem összehasonlítható!

A két rendszer között csupán annyi a különbség, hogy az egyik hazug és tolvaj rendszer, míg a másik értékteremtő rendszer.
Vannak országok, ahol a hazug tolvajlást is munkának nevezik, ezért országukat ki is nevezik munkaalapú társadalomnak!

Gondoljuk át!
A kapitalizmus legújabb dogmái.

Tekintve, hogy a gyarmattartás már a múlté, de azért mégis csak jó lenne ingyen, munka nélkül jól élni

Az újkapitalizmus, vagy neokapitalizmus jól hangzó dogmái:

A SZABADSÁG
jelszavába foglalva A SZABAD Tőke
A SZABAD Áru, A SZABAD Munkaerő áramlás, A SZABAD Piac megteremtette a világraszóló szabadságot, és ez itt már a KÁNAÁN!

Viszik ki jólétet hozó kacatjaikat, tömegárut előállító gépsorokat, elavult manufaktúráikat, ahol is fillérekért foglalkoztatják a betanított munkát igénylő és végző helyi lakosságot, akik kapott filléreiken felvásárolják az áru néven odaszállított kacatokat!
És amiről nem esik szó, nem hallani a reklámot!
AZ a PROFIT! Amelynek az „áramlása”, csak EGYIRÁNYÚ!
Huncut - hazug világ!

Szükségszerűen kényszerül a világ, egy élhetőbb társadalmi rendszert megvalósítani!
Mint ahogyan a társadalmi rendszerek szükségszerűen átalakultak, ezután is meg fog történni!

megyerimihaly 2014.06.27.

  

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.