Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hazaáruló gazdaságpolitika

2013.10.13

 Hazaáruló gazdaságpolitika

 

-Egy normális országban (társadalomban) evidenciának kellene lennie, hogy a közszolgáltatások a közművek köztulajdonban, de minimum közfelügyelet alá tartozzanak és a társadalom minden tagjának állampolgári jogon, azonos térítési díj mellett hozzáférésük lehessen!

 

Magyarországon tiszteletre méltó a kormány törekvése az üzemeltető felé a közművek nonprofit (önköltséges) működtetése, ezzel együtt annak köztulajdona, vagy közfelügyelete!

 

Azonban az is evidencia, hogy a közszolgáltatások költségeit valakinek meg kell fizetni, ezek pedig, normális esetben csak azok lehetnek, akik a szolgáltatásokat igénybe veszik!

 

Evidencia továbbá, hogy a lakosság csak a lakhelyükön működő közműveket, és közszolgáltatásokat tudják csak igénybe venni!

 

Így, annak célja nem lehet a kedvezményezés, vagy szociális jótétemény, mert az LEGALÁBB ANNYI EMBERT SÉRTENE, MINT AMENNYINEK SEGÍT. Hiszen közpénzen hozták létre, és közpénzen működtetik

A rászorultak, idősek, betegek, kisjövedelműek, nagycsaládosak rezsiköltségének kiegészítése pedig, legyen szociális feladat! 

 

Az is nyilvánvaló továbbá, hogy a költségek csökkentése, nem lehet állandó folyamat, miután az elért egy optimális szintet, azt tovább folytatni nem lehet, csak az észszerűség határáig, amelynek fenntartását a későbbiekben megtartani szükséges!

 

Összességében tehát, napjaink rezsiköltség csökkentéséről szóló „hősies harcokat”, nem valamilyen szociális jótéteményként kell aposztrofálni, hanem, mint egy normálisan működő társadalmi szükségszerűséget kell kezelni!

 

 HA A POLITIKAI PROPAGANDA EZT ÍGY ADNÁ ELŐ, MINDENKI TUDOMÁSUL VENNÉ!

Az is, aki hagyományos tüzelővel fűt, az is akinek, nincs vezetékes ivóvize, vagy azok is akik nem tudják a közszolgáltatások nagy részét igénybe venni

MERT EZ NEM SZOCIÁLIS KEDVEZMÉNY!

EZ TÁRSADALMI KÖZSZOLGÁLTATÁS, AMELY ÖNMAGÁN NEM NYERÉSZKEDHET!   

 

Azonban a politikai nyilatkozatokból messzire előrevetül az elvetemült rejtett politikai cél és szándék!

 

Mégpedig a kormány hangos propagandája a rezsicsökkentések eredményeképpen a bérből és fizetésből élők, a nyugdíjasok zsebben maradó pluszjövedelmeiről, a példa nélkül álló alacsony inflációról, („negyven éve nem volt ilyen alacsony az infláció!”) miközben a miniszterelnök már célozgat a hitelből való béremelés lehetetlenségére!

 

Mi az, ami evidencia, jó és normális!

 

1., Az a közművek és közszolgáltatások köztulajdona vagy közfelügyelete, azok minimum önköltséges működtetése!

Ez természetesen mindenki számára egy normálisan működő társadalmat és nem valami jótéteményt kell, hogy jelentsen.

 

És mi az, amire az Orbán kormány a rezsicsökkentést fel akarja használni?

 

1., Legfőbb célja a béremelések és a nyugdíjemelés mértékének csökkentése!

Tekintve, hogy a rezsicsökkentés megtakarítást és inflációcsökkenést jelent, hivatkozhatnak a kisebb béremelésre és kisebb nyugdíjemelésre.

 

2., Legalább annyira fontos cél, hogy a rezsiköltségek demagóg magyarázatával maguk mellé állítsák a választópolgárok többségét!

 

Miért HAZUG és HAZAÁRULÓ az Orbán - féle gazdaságpolitika?

 

1., Kezdjük a legutóbbinál. A rezsicsökkentésekre hivatkozva

A magyarországi bérből és fizetésből élők valamint a nyugdíjasok jövedelme tovább fog  csökkenni!

A magyarországi képzett munkaerő munkabére egyötöde a nyugateurópai munkabérnek. (magyar 8,61 Euro/óra míg a német 45,66 Euro/óra)

 

Ha most a rezsicsökkentésekre hivatkozva még további bér és nyugdíjemeléseket akar a kormány és a tulajdonosok megtakarítani, akkor ez a lemaradás még tovább nő!

Ezt azért sem teheti meg, mert a rezsicsökkentés mértéke személyek és családok szerint is eltérő

De jó, és könnyebb a politikának, és nagyobb haszon a tőkének!

 

2.,Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. adatai szerint a Központi Költségvetés bruttó adóssága a második Orbán kormány hivatalba lépésekor 2010. júliusában 20 470 milliárd Ft. volt.

 

Legutóbbi adat szerint 2013. október 04. én 22 183 milliárd Ft. az adósság.

 

Nem csökkentették, hanem durván 2000 milliárd forinttal növelték az államadósságot!

 

3., Az államosított magánnyugdíj pénztár összege 3310 milliárd Forint volt, ami azt jelenti, hogy a TELJES IMF hitelt KI LEHETETT volna belőle fizetni!

Hol van ez a pénz?

 

Hozzá kell még adni a 3,25 milliárd Dollár kötvénykibocsátást, amely majd 2032 - ben jár le.

Hol van ez a pénz?

 

Felhasználták, vagy elveszett az egy milliárd Eurós Kínai Fejlesztési Hitel?

 

4., Az Orbán kormány kormányzását 260 Ft.- os Euroval kezdte. Napjainkban 2013 októberben 300 Ft. körüli értéken, kezd megszilárdulni!

 

Mi ez, ha nem pénzromlás?

Európa lumpenjei jönnek hozzánk dőzsölni, a magyar bérből és fizetésből élők pedig, koldulni járnak nyugatra, esetleg apró pénzért mosogatnak, vagy takarítanak!

   

 

5.,

Miközben a kormány politikai propagandája hangoztatja, hogy nem alkalmaztak és nem is fognak lakossági megszorításokat alkalmazni, akkor néhányat felsorolnék!

- Az ÁFA emelése átlagosan 2 % - al! Így Európában, csak a magyaroknál van ilyen magas forgalmi adó!

- Az ún. egészségügyi, vagy biztosítási adó amely negyedévente, mintegy 25 % - al emelte a gépjármű kötelező biztosítások díjait!

- És hogy igazán vigyázzanak az egészségünkre, az általuk megjelölt élelmiszeripari termékekre és italokra ún. chips adót vetettek ki!

- Megreformálták az EVA néven szereplő adót is, úgy, hogy az kb. 25% - al növekedett!

- Különféle bankadókat vetettek ki, amelyeket természetesen a bankok áthárítottak az ügyfelekre (tranzakciós adó és stb.)

- Telefonadók, amelyek szintén áthárultak az ügyfélre

- Az elektromos útdíj, amelynek begyürüzését még igazán nem tapasztaltuk, de rövidesen fog érződni ez a nem kicsi adótétel.

 

Fentiek egységesen nevezhetőek bujtatott, vagy közvetett megszorításoknak, hiszen nem én rendeltem el az árakban való adók érvényesítését!

Jellegzetes Orbán kommunikáció!

 

Összegzés

 

„Munkaalapú társadalmat” „Nemzeti egységet” hirdető, magát „Hazafinak” nevező ember, Orbán Viktor egy egész országot vezet félre, polgártársait egyszerűen levegőnek nézi!

A „munkaalapú társadalom” jelen esetben „tulajdonalapú kapitalista társadalom”, de ha ő ezt állítja, akkor az úgy van!

Nemzeti egységet hoztak létre a vidéki Magyarországon, ahol a tolvaj törvények segítségével csináltak érdemtelen ezerhektáros tolvaj tulajdonokat, és csináltak vidéki munkanélküliséget ezzel együtt kiszolgáltatott szegénységet!

Állításai leginkább butaságok, valótlanságok, de ha a szükség úgy hozza, érdekei szerint szemtől szembe mondott fölényes szemtelen hazugságok!

Milyen hazafi az aki rendszerváltó társaival elkótyavetyélték a magyar állam erdőit, mezőit, a vidéki lakosság termőföldjeit, akik szétszórták elprivatizálták a160 milliárd dollárra becsült magyar nemzeti vagyont.

Milyen hazafi az, aki társaival a legutóbbi három év alatt, hatalmas összegeket tüntettek el, és hatalmas mértékben növelték az államadósságot?

Milyen hazafi az, aki tovább növelte az „érdemtelen gazdagságot” és tovább fokozta a kiszolgáltatott szegénységet?

Ennek ellenére azt állítja, hogy Magyarország jobban teljesít

 

Debrecen 2013. október 13.

megyerimihaly

 

 

       

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.