Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bűnösök ítélkeznek - tolvajok gyalázkodnak

2013.08.14

 

Bűnösök ítélkeznek – tolvajok gyalázkodnak

Magyar Hírlap cikke az alábbi címmel

„Kommunistapótlék-megvonás

A A A

Pindroch Tamás

- 2013. július 31., szerda Az állampárti vezetők nem érzik a felelősségüket

 

Egy lépéssel ismét közelebb kerültünk a rendszerváltás lezárásához, hiszen holnaptól már nem folyósítják a kommunista párthűséghez köthető kitüntetések után járó extra nyugdíjpótlékot – mondta lapunknak Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára. Elmondta: „A diktatúra apparátusának legmagasabb szintjén tevékenykedő állami vezetők úgy gondolják, hogy nem terheli őket felelősség az akkori döntéseikért és a rendszer építéséért.” Hozzáfűzte, a reakciókból kitűnik, hogy az egykori állami vezetők sokszor nem érzik magukat felelősnek a történtek kapcsán, ami megdöbbentő. Miközben a diktatúra kiszolgálóitól megvonják, a rendszer áldozatainak átlagban tizenhat százalékkal növelik a juttatásait. belföld 2. oldal

 

01o-retvari13-ka-colour.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Rétvári Bence: A diktatúra kiszolgálóitól megvonjuk a pluszjuttatásokat, helyette az áldozatoknak segítünk (Fotó: Kövesdi Andrea)

A diktatúra apparátusának legmagasabb szintjén tevékenykedő állami vezetők úgy gondolják, hogy nem terheli őket felelősség az akkori döntéseikért és a rendszer építéséért – mondta lapunknak Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára. Arról kérdeztük, hogy a kormány milyen visszajelzéseket kapott az érintettektől az augusztus 1-jei kommunista nyugdíjpótlékok megvonása kapcsán.

– Kiket, hány főt érint a kommunista nyugdíjpótlék megvonása?
– A kommunista nyugdíjakat vizsgáló bizottság hosszú és alapos munka után úgy döntött, hogy 142, korábban kommunista nyugdíjpótlékban részesülő embertől vonják meg a juttatásokat. A megvonás augusz­tus 1-jétől lép életbe. A gré­mium titkosszolgálati tevékenység miatt 112 személytől vonta meg a pótlékot, egyéb jogcímeken harminc embernél született ilyen döntés.

– Nyolc–tizenhatezer forintos összeg megvonásáról van szó. A kommunizmus idején elkövetett bűnök nem tennék lehetővé a nyugdíjak drasztikus megvonását?
– A törvény a kommunizmusban szerzett párthűséghez köthető kitüntetések után járó extra nyugdíjpótlék megvonásáról rendelkezik. Ezzel is közelebb kerültünk a rendszerváltás lezárásához. Korábban Göncz Árpádék is vizsgálódtak az ügyben. Ezek az emberek akkor átcsúsztak a rostán, úgy gondolom, ez az akkori köztársasági elnök történelmi felelőssége. A történelmi igazságtétel nevében ezt az extrapótlékot mi megvontuk.

– Májusban már kipostázták az érintetteknek az értesítést. Van valamilyen visszajelzésük, miképp fogadták a hírt?
 – Az érintettektől és családtagjaik­tól is kaptunk visszajelzéseket. Az érintetteknek a kézbesítéstől számított harminc napon belül volt lehetőségük fellebbezni. Úgy gondolom, a levelek kipostázása után sok családban lehetett tisztázó beszélgetés a családi múltról. A beérkező visszajelzések megdöbbentők, a levelekből azt tapasztaljuk, hogy egykori állami vezetők sokszor mennyire nem érzik magukat felelősnek a történtekben. Ezek az apparátus legmagasabb szintjén tevékenykedő vezetők úgy gondolják,  nem terheli őket felelősség az akkori döntéseikért és a rendszer építéséért.

       A kommunista rendszer áldozatai milyen pluszjuttatásokat kaptak?

      
– Miközben a kommunista diktatúra  kiszolgálóitól megvontuk, a rendszer áldozatainak átlagban több mint tizenhat százalékkal megnöveltük a juttatásait. A kormány fontosnak tartja, hogy méltó erkölcsi és anyagi elismerésben részesüljenek a még élő, nagyrészt idős áldozatok, akiket a kommunista diktatúra rendszerében meghurcoltak. A megemelt juttatás a jogosultakat visszamenőlegesen 2013. január 1-jétől illeti meg.”       

                                            A cikk vége

Kommentem: Nem csoda, ha a rablók és tolvajok megdöbbennek a munkaalapú társadalom létrehozóinak válaszain, akik vették a fáradságot és a bátorságot, ahhoz, hogy munkára merjék kényszeríteni volt kizsákmányolóikat, akik hamis törvények segítségével tartották fenn érdemtelen tulajdonaikat!  

    Bűnösök ítélkeznek – Tolvajok gyalázkodnak

       KIK ÉS HONNAN SZÁRMAZNAK EZEK AZ EMBEREK, akik ilyen aljas rablás és tolvajlás után vádolják, és szemérmetlenül GYALÁZZÁK AZOKAT, akiket kifosztottak!

       Azután, hogy kiforgatták, földönfutóvá tették, a jövedelemforrásaikat eladták, ellopták, felszámolták, manapság éhbérért közmunkára, cseléd, summás és napszámos munkára kényszerítik őket!

       Magyarország történelmének nyugalmas évszázadaiban sincs hasonló példa arra a gazdasági, társadalmi, kulturális progresszióra, amely hazánkban 1945 és 1968 között megvalósult! Aki ezt vitatja bornírt, műveletlen, tuskó egyede fajtájának!

       Véletlen vagy nem, ez a korszak is 23 évet ölelt fel, annyit, mint amennyi a rendszerváltás óta eltelt!

       Csakhogy emlékeztessem azokat, (rétvári bencéket) akiknek erről fogalmuk nincsen, hogy ezalatt az idő alatt, felépült háborús romjaiból az ország, kifizette háborús kártérítéseit,  megvalósult a teljes foglalkoztatás, az ingyenes egészségügyi ellátás, az ingyenes alap, közép és felsőfokú oktatás, a teljes körű társadalombiztosítás (nyugdíj- táppénz), lakások százezrei épültek, szinte ingyenes volt a kultúrához, sporthoz való hozzáférés. A munkahelyek állami vállalatok, mezőgazdasági termelő szövetkezetek, ipari szövetkezetek, kereskedelem igényelték a képzett munkaerőt!

       Nem tiltotta a magánvállalkozásokat sem! Egyetemek, főiskolák, technikumok, középiskolák, szakmunkásképzők öntötték a képzett munkaerőt! Egy társadalom ereje polgárainak erejében, tudásában rejlik!

       Nem volt igaz az egyenlősdi! Aki ezt állítja, hazudik! Nem sok híja volt a közmegegyezésnek! Ami akkor történt nem volt megvalósítható kényszer nélkül!

       A jövő útja továbbra is a szocialista (a társadalmat alkotó közösség) társadalom, a tulajdonos társadalom, amely képes tagjainak a teljes foglalkoztatására! A tudományok fejlődése, termelőerővé válása is megköveteli az individualizált társadalmak (a kapitalizmus) felszámolását.

       Mint ahogy a demokrácia is kényszer (a szó jelentése hatalom)! A neve és jelzője  meghatározza a hatalom formáját!

       Az népi demokrácia volt! Magyar Népköztársaság! Most Magyar Köztársaság!

       Nem véletlen hagyták ki Orbánék a népet a köztársaságból! Ezért is zagyvaság és népkábítás a népfelségről, a néphatalomról beszélni, mikor is visszatérnek egy idejét múlt rendszerbe, (kapitalizmus) és tűzzel - vassal igyekeznek kiirtani egy korszakot, - egy haladóbb korszakot,(szocializmus) - a társadalom tudatából! Annyira világos ez a fából vaskarikagyártás (történelmi visszalépés), hogy nem is érti az ember! Csak egy magyarázata van! Elfogadható ideológia híján, ennél fogva ideológia mentességet is hirdető, gagyi összevisszaság az eredmény! Ma még madár, holnap elefánt!! NEM MÁS EZ MINT PUSZTÁN A HATALOMHOZ VALÓ RAGASZKODÁS saját haszonra!

       Azonban emlékeztetném és figyelmeztetném őket és SEMMIVEL SEM KÜLÖNB egységbe TÖMÖRÜLŐ ELLENZÉKÜKET is, hogy ez a politikai restauráció a feudalizmus idejének végeztével is csak ideig óráig tartott! Miután a Stuartok nagy haragjukban 1660 ban Cromwell-t és két társát exumálták és halála után lefejezték! Mindössze húsz évig tartott adicsősségük, mert 1689 ben Orániai Vilmos meghívásával az abszolutizmus helyébe az alkotmányos királyság lépett és végleg győzött az angol polgári forradalom!

       Nos ezek a jött – ment emberek, akik éppen, hogy kiestek az iskolából, élettapasztalat és mindenféle gyakorlat nélkül a társadalom kárára bölcselkednek, döntenek milliók sorsáról, HONNAN -MIBŐL MERÍTIK AZ ERKÖLCSI ALAPOT, az erkölcsi bátorságot, hogy milliókat alázzanak meg és adjanak politikai felmentést azoknak, akiktől annak idején az a társadalmi vezetés egy nagy többség érdekeit képviselve azt elvette!

       Semmiféle erkölcsi felhatalmazásuk nincsen, kétharmados (a szavazóképes lakosság 53 % nak a kétharmada) amely a szavazó képes lakosság harmadát jelenti!

        Huszonhárom éves ország rombolás után a nemzet nevében, a hazafiság leplében osztják meg, taszítják nyomorba és kiszolgáltatottságba, csapják be a népet!

       megyerimihaly 2013-08-11[/b]

        

         

        

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.