Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A rendszerváltás tempója. Egyet előre kettőt hátra

2012.10.19

Rendszerváltók tempója. Egyet előre kettőt hátra.(Rövid intermezzók, a legutóbbi gazdasági történésekből.)

 

AZONBAN mindezek!
Egyenes következményei, velejárója
a társadalmi fejlődést derékba törő rendszerváltozásnak!

Demagóg, becsvágyó karrierista szélhámosok kaparintották meg a politikai hatalmat, fosztották ki és osztották meg az országot, fordították vissza egy olyan társadalmi rendszerbe, ahol soha nem volt és nem is lehet társadalmi béke!

A csinnadratta és a közelmúlt meghamisítása, meggyalázása, azért harsog ekkora erővel, mert igyekeznek elfedni a mindenki számára létező valóságot!


Visszataszító, vérlázító az arrogáns, kihívóan nyilvánvaló társadalmi igazságtalanságok hazug hangoztatása.
(Demokrácia és szabadság)

 

A rövid hírek:
 A hét, amikor a tündérmesét csúnya ébredés követte

2012. augusztus 19., vasárnap, 18:35
Szerző: hvg.hu

Recesszióba süllyedt a magyar gazdaság: amiről eddig csak sejtések voltak, azt a statisztika visszaigazolta. A kormány ismét külső körülményekre hivatkozik. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

A héten publikálta a KSH a magyar gazdaság teljesítményére vonatkozó aktuális adatokat. Ahogy azt sejteni lehetett, a magyar gazdaság recesszióba került, miután a kibocsátása két egymást követő negyedévben is csökkent. A visszaesés az elmúlt év hasonló időszakához képest 1,2 százalékos.

Minimális növekedés egyedül az információ-telekommunikáció, valamint a turizmus, a szálláshelyek értékesítésének területén volt, minden más ágazat stagnált vagy visszaesést mutatott. Az ipar teljesítménye júniusban májushoz képest 2,2 százalékkal csökkent, az első féléves mutatója 0,4 százalékkal maradt el a múlt évihez képest, az építőipar pedig tovább zuhant a már eddigi hihetetlen mélypontjáról is. Az inflációs adatok is kijöttek: az előző év hasonló időszakához a fogyasztói árak 5,8 százalékkal emelkedtek.

Az elemzők a hírek hallatán igazából nem voltak meglepve, viszont a gazdaság zsugorodását, a csökkenő keresletet és a magas inflációt együttesen nagyon súlyosnak ítélték. Mellár Tamás közgazdász szerint a stagfláció (a fenti három mutató) megjelenése arra utal, hogy a gazdaságnak komoly szerkezeti problémái vannak és a gazdaságpolitika jelentős átalakításra szorul. Zsiday Viktor egyenesen depresszióról beszélt, mivel a gazdaság több területe lényegében 5-7 éve nem növekszik. A kormány a nyári szünetben egyelőre nem hallatott arról, hogy akárcsak az inflációs és növekedési várakozásait módosítaná, az elemzők egy része viszont hajlik arra, hogy rontsanak előrejelzéseiken.

Ötszáz fős leépítést tervez a Magyar Telekom

MHO/MTI
- 2012. október 1., hétfő

A Magyar Telekom jövőre 500 munkavállaló elbocsátását tervezi, az anyavállalatot érintő létszámleépítésről és egyéb költséghatékonysági intézkedésekről a cég már megállapodott a társaságnál működő érdekképviseletekkel - tette közzé a távközlési társaság a BÉT honlapján hétfőn. A társaságnál jelenleg 7,500-an dolgoznak.

Több száz embert rúg ki a MOL

MHO/Reuters/portfolio.hu
- 2012. szeptember 30., vasárnap
A gazdasági visszaesésre hivatkoznak

A világgazdasági recesszióra reagálva indított átszervezési programot a MOL, ennek keretében mintegy 700 dolgozójától válna meg az olajipari vállalat, erősítette meg sajtóinformációkat a Reuters hírügynökségnek a cég. A leépítés a létszám 6-7 százalékát érinti. A létszámleépítést is tartalmazó programtól mintegy 110 milliárd forintos megtakarítást remél a vállalat.

Kapuvári húsgyár - A dolgozók kétharmadát elbocsátják
MHO/MTI
- 2012. október 11., csütörtök

Dolgozóinak kétharmadát elbocsáthatja a kapuvári húsgyár - erősítette meg az MTI értesülését csütörtök reggel az üzem szakszervezeti vezetője. A cég hamarosan 212 fős létszámleépítésbe kezd, amelyre várhatóan december 3. és 2013. január 31. között kerül sor.
Pászli Tibor közlése szerint az üzemi tanács szerdán kapott tájékoztatást arról, hogy a munkaügyi központnak 212 fős létszámleépítést jelent be a tulajdonos; ez a Kapuvári Hús Zrt. teljes állománya. A szakszervezeti vezető megjegyezte: attól tartanak, hasonló sorsra jut hamarosan a Kapuvári Bacon Kft. is.


Megszűnhet a Gyulai Húskombinát
2012. október 10. 13:06
Nyomtatás
Már csak néhány hete maradt a Gyulai Húskombinátnak, hogy a múlt heti sikertelen igazgatósági ülés után október 26-i közgyűlésen döntsenek a csaknem négyszáz dolgozót foglalkoztató húsfeldolgozó jövőjéről.


2012. október 17., szerda 17:31 MTI
Ennyi volt, vége a nagymúltú magyar cégnek?

Leállhat a termelés a Gyulai Húskombinátban a jövő héten, a termelést a cég nem tudja finanszírozni, a számlavezető bankok zárolták a kifizetéseket - tájékoztatta munkásgyűlésen a dolgozókat a húskombinátban kialakult helyzetről Ruck János vezérigazgató.


012. október 17., szerda 10:07 (NAPI)
Itt az újabb Matolcsy-csomag!

Újabb megszorításokat jelentett be szerda reggel Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter alig másfél héttel azután, hogy bejelentettek egy 530 milliárdos kiigazító csomagot. Az új csomag közel akkora, mint az eggyel korábbi, 367 milliárd forint.

1350467830-matolcsi-ket-csomagja.jpg


 

 

 

 

 

 

 

Folyik a

 

 

 

 

 

HAZUGSÁGÁRADAT!

Nem a kormány elhatározásán múlik a 2008 - ban felvett devizaalapú nemzetközi hitel visszafizetése (IMF és az EU) A lehívott 12 802 millió EURO, Forintban 3310,9 milliárd FORINT.

Negyedéves ütemezés szerint 2016 ban jár le! KÖTELEZŐ az ütemezett fizetés, különbe szankcionálás következik!

Ime, az engedményes ütemezés eredménye havi lebontásban (A csökkenés mértéke)

2012 június: 2638 milliárd
2012 július: 2564 milliárd
2012 aug.: 2432 milliárd
2012 szept.: 2346 milliárd

Azonban ez a visszafizetés nem jelenti az ÁLLAMADÓSSÁG csökkenését is!
LÁSSUK! Az államadósság állapota összegszerűen!


2012 június: 20 621 milliárd Forint
2012 július : 20744 milliárd ,,
2012 aug. : 20544 milliárd ,,
2012 szept. : 20653 milliárd ,,

A fenti adatok az Államadósság Kezelő Központ hivatalos adatai, mint ahogy az alábbiak is!

Az államadósság növekedésének oka, az Orbán kormány által kibocsátott 4250 millió USA dollárban kibocsátott devizaalapú kötvény, amellett, hogy szerződésben lekötöttek egy milliárd EURO értékű kínai fejlesztési hitelt!

megyerimihaly
2012. Október 18


1990 - 2012 huszonkét év szóban és tettben, egy nép meggyalázása!


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.